Roerbakken is al omscheppend bakken op hoge stand. Dit is een snelle bereidingswijze omdat de ingrediënten -vaak kleurige groenten en meerdere soorten vis- in kleine stukken gesneden zijn en dus snel gaar worden.
Tips
Roerbakken gaat het beste met stevige vissoorten. Dit zijn bijvoorbeeld: tonijn, zalm, tilapia, grote garnalen, meerval en zeewolf. Minder stevige vissoorten vallen tijdens het omscheppen sneller uit elkaar. Vis wordt wat steviger als je het besprenkelt met citroensap en even laat staan. Gebruik een wok met een goede antiaanbaklaag. Vis heeft soms de neiging om vast te plakken aan de pan. Verhit de wok eerst voor, schenk de olie erin en laat deze over de hele bodem uitvloeien. Zodra de olie heel licht walmt kunnen smaakmakers zoals ui en knoflook erdoor. Als die gaan geuren kan de vis erbij. Schep vis niet te vaak om, zodat het heel blijft. De vis is klaar als de stukken ondoorschijnend zijn.
Bron: Nederlands Visbureau
Visspecialist Henk Kosse
Langewijk 13
7701 AJ Dedemsvaart
0523 613 210
KvK 58999043
Verkoop van visproducten op vaste standplaatsen in:
Openingstijden zijn op alle standplaatsen van 10:00 tot 18:00 uur. Op de woensdagen en zaterdagen zijn wij in Dedemsvaart vanaf 08:00 uur geopend.